Expedities

Spannende alternatieve routes door Bergen op Zoom

De historische binnenstad van Bergen op Zoom zit vol verhalen die je ontdekt tijdens de expedities van PopMonument. Laat je onderdompelen in de eeuwenoude tradities van het kermisleven in deze stad. De verhalen in een app brengen je naar een speciale setting dichtbij de gebeurtenis van toen. De expeditie is vanaf zaterdag 14 september gratis te lopen.

Lees blog #1 – Loopt het water lukraak naar zee of maken we zelf een route?

Lees blog #2 – Wat zeggen de dobbelstenen of hoe bepaal je een route?

Lees blog #3 – Kleine anekdotes, markante verhalen en gecontroleerde chaos

Ontdek de kermistradities in Bergen op Zoom

Al in 1397 zwierden mensen in de zweefmolen door onze stad. Op de kermis gebeurde het, dé plek van plezier. Daar waar kermisexploitanten verhaal maakten, nieuwe attracties zich lieten zien en theatrale intermezzo’s klonken. In een route door de binnenstad van Bergen op Zoom ontdek je tijdens PopMonument de verhalen van de kermisfamilies, uitbaters van cafés en bewoners. Beleef in het kermismuseum in Stadspaleis Het Markiezenhof de eerste kermisacts en innovaties als stoom aangedreven bewegende attracties. Deze expeditie laat je onderdompelen in de eeuwenoude tradities van het kermisleven in deze stad.

Je mag stellen dat Bergen op Zoom dé Plek van Plezier is in de Lage Landen. Dat heeft de stad verdient door haar rijke geschiedenis. Achterhaal deze uitgebreide geschiedenis niet alleen door middel van de Augmented Reality route, maar ook door de live acts die wij hebben toegevoegd.

Beleef in het kermismuseum in Stadspaleis Het Markiezenhof de eerste kermisacts en innovaties als stoom aangedreven bewegende attracties.

LOCATIE: Het Markiezenhof (zolderverdieping)
ZATERDAG: van 11.00 tot 22.00 uur.
ZONDAG: van 11.00 tot 16.30 uur.

Laat je onderweg niet voor de gek houden voor interactief theatergezelschap SHOWTIME! uit Hulst. Met het aloude balletje-balletje zullen zij er alles aan doen om jou op het verkeerde been te zetten. Maar wie moet je nu geloven?

LOCATIE: Sappeurshof, elk half uur (duur 10 min.)
ZATERDAG: van 11.15 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur.
ZONDAG: van 12.15 tot 16.30 uur.

Komt dat zien! Als oud-directeur van Circus Rens heeft deze beroemde clown Milko het kleinste circus ter wereld opgezet. Maar vergis je niet, dit kleinste circus heeft wel de allergrootste act!

LOCATIE: Boerenhol, elk halfuur (duur 15 min.)
ZATERDAG: van 11.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur.
ZONDAG: van 12.30 tot 16.30 uur.

In café Mortier staat een muziekinstallatie van een klassiek Mortierorgel, helemaal in de sferen van de Jaren 50. De Spotify van je overgrootvader laat de knietjes van je oma knikken en tovert iedereen een glimlach op de mond.

LOCATIE: Café De Mortier, Dubbelstraat 66.
ZATERDAG: doorlopend, van 12.00 tot 23.00 uur.
ZONDAG: doorlopend, van 12.00 tot 17.00 uur.