Expedities

Tijdens en voorafgaand aan PopMonument organiseren we diverse expedities waarmee je Bergen op Zoom nog beter leert kennen. Ga op avontuur in het riool, ontdek de omgeving of kom alles te weten over de weervisserij. Ga mee op expeditie!

EXPEDITIE ‘DE WEERKAMER’
Locatie: Blokstallen 3

Ontdek het verhaal van de Bergse Weervisserij! In de video-installatie “De Weerkamer” vertellen vijf film- en videomakers op hun eigen manier het verhaal achter het oostelijk gedeelte van de Oosterschelde.

EXPEDITIE ‘VINTAGE BIKE TRAIL’
Startpunt: Fietsatelier Guldemond

Voor de liefhebber van historische verhalen, voor de sportieveling die graag buiten actief is, en met name voor iedereen die het verhaal van de oude boerderijen in het buitengebied van Bergen op Zoom wil ontdekken!

EXPEDITIE ‘BOWEL’
Locatie: De Grebbe , ingang bij de Gevangenpoort

PopMonument wordt PoepMonument. Niet letterlijk natuurlijk, maar we nemen je wel mee het riool in!

EXPEDITIE ‘GEHEIME ROUTE’
Locatie: Lievevrouwestraat

Van de geheime route verklappen we nog niet teveel, maar iedereen die geïnteresseerd is in de achtergronden van de mooiste straat van Bergen op Zoom mag deze route zeker niet overslaan!

MULTIMEDIALE EXPERIENCE ‘LILITH’
Locatie: Markiezenhof (binnenplaats, voor optredens DAAU en J. Bernardt) en Gebouw-T (voor optredens S.T. Cordell en Maxi Jazz) – 21:30 – 01:00

“Er bestaan talloze steden binnen de muren van de stad. Zij zijn producten van de geest. Iedereen heeft zijn eigen stad, ziet slechts wat hij denkt te kennen. “ – Marco Polo. Wie beheert je identiteit? Heb jij de touwtjes in handen? Wie bepaalt jouw grenzen? Ervaar het verhaal van Lilith tijdens een multimediale experience op het Wilhelminaveld, door kunstenaars collectief TUYG (Nick Franken, Lion de Noier & Kubilay Kaya).