Pim Meijer tipt Thomas & Jurgen en Teun Seuren

Unieke werken door kunstenaars, speciaal voor PopMonument

Terug naar alle tips >>

We vragen bekende Bergenaren en vaste bezoekers van PopMonument naar hun favorieten op het affiche. Naar welk monument moet je écht gaan 10 september en welk optreden mag je niet missen? Pim Meijer, een van de oprichters van PopMonument tipt de unieke werken door kunstenaars Thomas & Jurgen en Teun Seuren.

PopMonument heeft zich ontwikkeld tot een uniek festival waarbij allang niet meer alleen de locaties of de acts weten te verrassen. Elk jaar wordt samengewerkt met kunstenaars en ontwerpers, die een plek, een artiest of de combinatie hiervan een extra dimensie kunnen geven. Vanuit oprechte verwondering en nieuwsgierigheid zetten zij hun ontwerpkracht en makerschap in om de ervaring van bezoekers nóg intenser te maken. Het heeft de afgelopen jaren al veel gedenkwaardige PopMonument optredens opgeleverd. Ook voor deze editie in Bergen op Zoom zijn er makers betrokken die wat mij betreft zeker getipt moeten worden.

Thomas & Jurgen gebruikten een zelf ontwikkelde ontwerpmethode, (gebaseerd op improvisatie in de jazzmuziek) om op geheel eigen wijze een eerbetoon te brengen aan een nieuwe, rauwe locatie van PopMonument; oude ijzergieterij Gemcast. Al improviserend, maar geïnspireerd door gietmallen en afgietsels, hebben zij ruimtelijke objecten gecreëerd. Een bezoekje waard!

Daarnaast gaan de kostuums van ontwerper Teun Seuren de Gevangenpoort ongetwijfeld een hele bijzondere extra dimensie geven, maar zal de muziek van Aafke Romeijn ook nóg intenser binnen komen als de bezoeker zich beseft dat de ontwerpen mede zijn geïnspireerd op de verhalen die zij wil vertellen en de maatschappelijke thema’s die haar raken. Mis het niet!

Koop je ticket voor PopMonument hier >>