Tips

Bekende Bergenaren tippen uit het programma

Willem Jongeneelen tipt: de Buitenvest

Muziekjournalist Willem Jongeneelen (OOR, Soundz, Jazzism) trapt deze rubriek af met twee optredens op de Buitenvest van de stad, waaronder Bob Uit Zuid. “Bob dicht, rapt, is scherp en klinkt muzikaal als de zoon van The Beastie Boys, The Black Keys en Nico Dijkshoorn. Dat laatste is zelfs voor de burgerlijke stand waar.”

Lees verder

Jean-Paul Heck tipt: Eefje de Visser

Hoofdredacteur Soundz Jean-Paul Heck zag Eefje de Visser vaker en is trots dat ze naar Bergen op Zoom komt. “Toen ik werd uitgenodigd voor haar albumpresentatie werd ik, net als iedereen in de zaal, volstrekt overrompeld. Waar was die verlegen dame uit 2011 gebleven? Verdwenen, totaal verdwenen. Eefje de Visser is een ster. Eentje met persoonlijkheid en een daadkracht die elke seconde van het podium spat.”

Lees verder

Kubilay Kaya tipt: Pink Oculus

Muzikant Kubilay Kaya speelde zelf in 2018 op het festival en tipt Pink Oculus wie hij bewondert om haar grenzeloze makerschap en het lef hebben om niet met een stroming mee te varen. “Dat vind ik een uiting van echt kunstenaarschap.”

Lees verder

Pim Meijer tipt Thomas & Jurgen en Teun Seuren

Pim Meijer, medeoprichter van PopMonument, tipt de unieke werken door kunstenaars Thomas & Jurgen (bij Gemcast) en Teun Seuren (bij Aafke Romeijn). “De muziek van Aafke zal nóg intenser binnen komen als de bezoeker zich beseft dat de ontwerpen mede zijn geïnspireerd op de verhalen die zij wil vertellen en de maatschappelijke thema’s die haar raken.”

Lees verder

Stephanie Franken tipt YIN YIN

Stephanie Franken, fan van PopMonument, tipt YIN YIN die hartstikke toevallig in Gemcast in haar eigen straat spelen. “De muziek is heel dansbaar dus ik hoop dat ze de Bergenaren (niet het meest beweeglijke volk 😉) in Gemcast een beetje los kunnen krijgen”!

Lees verder

Sebastian Floris tipt DJ St. Paul

Sebastian Floris, de best geklede DJ van Nederland, tipt DJ St. Paul die de afterparty verzorgt in Gebouw-T. St. Paul en Sebastian Floris delen een bekende: DJ Leroy Rey. Met hem sloot Sebastian Floris meerdere malen ProefMei af. “Leroy Rey is iemand waar je als DJ graag mee samen draait. Hij en St. Paul hebben voor memorabele avonden op Lowlands gezorgd en mede daardoor ben ik heel benieuwd naar het optreden van St. Paul zelf nu tijdens PopMonument.”

Lees verder

Bas van Oevelen tipt PopMonument

Bas van Oevelen, ras-Bergenaar met een hart voor cultuur, tipt het onbekende. “Cultureel verantwoorder kan het bijna niet en het is nog supergezellig ook!”

Bas van Oevelen tipt PopMonument