FAQ

Voor al je vragen!

Hoe werkt PopMonument Veere precies in COVID-19 tijd?
Keuzevrijheid ten tijde van COVID-19 is wat ingewikkeld. We kunnen immers niet hebben dat bezoekers vrij langs alle locaties kunnen lopen omdat we dan de maximale capaciteiten per locatie niet kunnen reguleren. Om te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk van het festival gaat zien, werken we met twee hoofdconcerten (DAAN en Blaudzun) en keuzeconcerten. Elke bezoeker ziet dus de optredens van DAAN en Blaudzun in de Grote Kerk Veere. Het programma voor de keuzeconcerten op de kleine locaties in Veere volgt binnenkort. Je ontvangt dan ook informatie welke concerten je kunt kiezen en hoe dat in zijn werk gaat. Vlak voor het festival ontvang je dan ook je persoonlijke route met tijdschema en locaties. De loopafstanden tussen de locaties zijn kort, 5 tot 10 minuten.

Hoe gaan jullie om met de geldende RIVM richtlijnen?
Wij gaan uit van de geldende 1,5 meter regelgeving. Dat wil zeggen: op alle locatie hanteren wij deze afstanden tussen de bezoekers en we werken met geplaceerde zitplaatsen. Binnen de locaties heb je een mondkapje op. Deze mag wel af als je op je zitplaats zit. Op alle locaties is er extra aandacht voor de hygiëne en worden in de pauzes de zitplaatsen schoongemaakt. Het is niet makkelijk om in deze tijd een festival te organiseren. Ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus hanteren we een aantal belangrijke maatregelen:

  • Volg ten allen tijde de instructies van ons personeel op.
  • Blijf thuis bij milde gezondheidsklachten. Blijf thuis als huisgenoten koorts hebben.
  • Bij binnenkomst volgt een kort vraaggesprek (triage) en wordt gevraagd om je contactgegevens achter te laten in geval van een coronabesmetting tijdens het festival.
  • Neem de hygiënemaatregelen in acht: desinfecteer je handen bij binnenkomst en vertrek.
  • We houden altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Volg de looplijnen.
  • Binnen de locaties heb je een mondkapje op. Zit je op je plek? Dan mag je mondkapje af.

Wat als het festival afgelast moet worden? Krijg ik mijn geld terug?
In het geval wij het festival moeten afgelasten, krijgen alle kaartkopers de mogelijkheid om het geld terug te krijgen. Wel zo eerlijk toch?

Ik wil vooraf/achteraf een hapje eten en/of drinken, waar kan dat?
Begin je festivalavond goed en doe een hapje en een drankje in het pittoreske Veere! Veere barst van de leuke restaurants en cafés. De beste tips vind je hier.

Ik wil blijven slapen, waar kan dat?
We hebben de leukste hotels en campings voor je op een rijtje gezet.

Waar kan ik mijn auto in Veere parkeren?
Kom je met de auto? Parkeer je auto dan bij de Grote Kerk, aan het kanaal of de parkeerplaats aan de Sandenburghstraat. Kom je met de trein? Vanaf station Middelburg rijdt er een bus richting Veere, hier kan je bij de harte Kerk, Veere uitstappen en sta je gelijk op de juiste plek. Kom je op de fiets? Lekker bezig! Je fiets stal je eenvoudig bij de Grote Kerk of in de fietsenstalling aan de Oudestraat.

Ik heb een vraag die niet beantwoord is, waar kan ik terecht?
Stuur een mailtje naar info@popmonument.nl. We beloven snel te reageren.

Informatie voor mindervaliden

  • Blindengeleidehonden en hulphonden zijn welkom, mits vooraf gemeld bij de organisatie van PopMonument.
  • Niet alle locaties binnen PopMonument Veere zijn goed bereikbaar voor mindervaliden. De Grote Kerk Veere is wel goed toegankelijk. Voor meer informatie, neem even contact met ons op.