Theater De Maagd

It’s showtime! Sla je bij het Oude Stadhuis rechtsaf dan stap je op een prachtige witte kerk af. Met het markante torentje was dit theater 180 jaar geleden een katholieke kerk. Binnen word je warm onthaald in ruimtes waar de zuilen, beschilderingen en glas-in-loodramen de sfeer bepalen. De combinatie met het moderne theater vormt een bijzonder podium voor muziek.

 

Adres: Grote Markt 32, 4611 NT Bergen op Zoom

Toegang met PopMonument ticket – koop tickets

Poppodium Gebouw-T

Langs het parkachtige Wilhelminaveld loop je in de richting van een voormalige manege die inmiddels is omgetoverd tot een eigentijds poppodium. Op deze ruige plek dringt muziek pas echt tot in je lijf door. Zoek een plaats in de zaal of stap de trap op naar het balkon en laat je meeslepen in de prachtige akoestiek van dit poppodium.

 

Adres: Wilhelminaveld 96, 4611 WJ Bergen op Zoom

Toegang met PopMonument ticket – koop tickets

Het Markiezenhof

Stap binnen in het oudste stadspaleis van Nederland en laat je verrassen door een wereld vol rijkdom. Op een plek waar vroeger de markiezen en markiezinnen verbleven. Ontdek de levendige geschiedenis en beeldschone details van het paleis. En geniet van popconcerten terwijl je wegdroomt naar al dat moois. Tijdens PopMonument vinden de concerten plaats in de Hofzaal en de Kleine Binnenplaats.

 

Adres: Steenbergsestraat 8, 4611 TE Bergen op Zoom

Toegang met PopMonument ticket – koop tickets

Vestzaktheater ’t Zwijnshoofd

Volg je route in de richting van een eeuwenoud café aan de Moeregrebstraat. Dit typisch bruine café kwam tot leven in 1880 en nog steeds kun je er aan de bar hangen. De muzikale omlijsting maakt het kroegplaatje compleet.

 

Adres: Moeregrebstraat 18, 4611 JC Bergen op Zoom

Toegang met PopMonument ticket – koop tickets

Sint-Gertrudiskerk

Vanuit de Grote Markt stap je in de richting van de imposante kerk, de Sint-Getrudiskerk. In de volksmond ook wel de Peperbus, genoemd. Op deze waanzinnige locatie geniet je eens per jaar van de jazzmis, aanschouw je trouwerijen, maar je kunt er ook de 62 meter hoge Peperbus beklimmen. Hoe gaaf is het om uitgerekend hier van een intiem concert te genieten? Tijdens PopMonument 2019 ontdek je hier de beste jazz.

 

Adres: Grote Markt 10, 4611 NR Bergen op Zoom

Toegang met PopMonument ticket – koop tickets

Synagoge

Volg je ontdekkingsreis naar een volgend avontuur. Wandel door de winkelstraten totdat je uitkomt bij de Synagoge. In dit monument voor Joodse burgers neem je plaats op de rijen bankjes en daar neemt popmuziek het van je over. Laat je meeslepen in een puur optreden en proef de oude sfeer die deze synagoge ademt.

 

Adres: Koevoetstraat 39, 4611 PC Bergen op Zoom

Toegang met PopMonument ticket – koop tickets

Gevangenpoort

Kijk om je heen naar de prachtige monumentale panden in de Lievevrouwestraat en stap af op de oudste nog bestaande stadspoort in Nederland. Dit is de toegang tot een plek waar mensen vroeger dagen, maanden, soms jaren gevangen zaten. Maar hier staat jou een bijzondere muzikale experience te wachten.

 

Adres: Lievevrouwestraat 60, 4611 JL Bergen op Zoom

Toegang met PopMonument ticket – koop tickets

Provoosthuis

Volg je weg naar het Provoosthuis en stap binnen in een typisch bruine kroeg. Laat je aan de bar verrassen door de kaart vol speciaalbieren en geniet van een intiem concert met een ongelofelijk goede ambiance.

 

Adres: Potterstraat 36, 4611 NJ Bergen op Zoom

Toegang met PopMonument ticket – koop tickets

Bibliotheek het Markiezaat

Volg de geur van boeken richting de Bibliotheek. Hier komen verhalen tot leven in prachtige songteksten. In deze intieme setting worden al je zintuigen geprikkeld en beleef je een unieke ervaring.

 

Adres: Kortemeestraat 17, 4611 TK Bergen op Zoom

Toegang met PopMonument ticket – koop tickets

La Pucelle

Wandel door het prachtige stadspaleis Het Markiezenhof richting Brasserie La Pucelle voor een ondergrondse ervaring. Dwaal af via de trap en stap voorzichtig de kelder binnen. In deze bijzondere setting staat jou een optreden te wachten.

 

Adres: Hofstraat 2, 4611 TJ Bergen op Zoom

Toegang vrij

Oude Stadhuis

Ontsnap aan de volle terrassen op de Grote Markt en stap via het bordes het Oude Stadhuis binnen. In 1403 werd de laatste hand aan dit prachtige pand gelegd en het ademt nog steeds de sfeer van toen. Loop via de krakende traptreden richting de ridderzaal en neem plaats voor een optreden dat het Oude Stadhuis nieuw leven in blaast.

 

Adres: Grote Markt 1, 4611 NR Bergen op Zoom

Toegang vrij

Café Die Twee

 

Adres: Koepelstraat 112, 4611 LV Bergen op Zoom

Toegang vrij

Café de Ponderosa

 

Adres: Fluwelenbroekstraat 47, 4611 JS Bergen op Zoom

Toegang vrij

‘T Groene Paard

 

Adres: Kerkstraat 1, 4611 NV Bergen op Zoom

Toegang vrij

Prins Heerlijk

 

Adres: Grote Markt 34, 4611 NT Bergen op Zoom

Toegang vrij

Bodega Waldolala

 

Adres: Moeregrebstraat 84, 4611 JD Bergen op Zoom

Toegang vrij

StayOkay Bergen op Zoom

 

Adres: Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom

Toegang vrij