FAQ Breda

Voor al je vragen!

Hoe kan PopMonument Breda doorgaan?
Op vrijdag 13 augustus heeft de overheid de coronamaatregelen voor evenementen verlengd tot tenminste 19 september. Om de festivals mogelijk te maken, wordt het een ‘Testen voor Toegang’ evenement. Dat betekent dat je een coronatoegangsbewijs nodig hebt (volledige vaccinatie, negatieve coronasneltest niet ouder dan 24 uur of herstelbewijs) om binnen te komen. Verder werken we met verlaagde capaciteiten van de locaties en zijn alle shows seated. Binnen de locaties hoef je geen 1,5 meter afstand te houden maar heb je wel een zitplaats. Buiten de locaties van PopMonument geldt de 1,5 meter afstand nog wel. Dit is vooral van belang wanneer je wacht bij de ingang van een locatie.

Een testafspraak maak je enkel via www.testenvoortoegang.nl. De sneltest is gratis. Een zelftest geldt helaas niet. Wanneer je al volledig gevaccineerd bent, is de sneltest niet nodig. Het is dan wel belangrijk om dit te registreren in de CoronaCheck-app.

Ik ben al gevaccineerd, moet ik mij dan laten testen?
Wanneer je volledig gevaccineerd bent, hoef je je niet te laten testen. Zorg ervoor dat je vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app staat. Gratis te downloaden via onderstaande linkjes. Ben je pas één of niet gevaccineerd? Dan moet je je laten testen via www.testenvoortoegang.nl.
Apple iOS: https://apps.apple.com/nl/app/coronacheck/id1548269870
Google Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rijksoverheid.ctr.holder&hl=nl

Hoe maak ik een testafspraak?
Dit doe je enkel via www.testenvoortoegang.nl. De sneltest is gratis.

Ben je de afgelopen 6 maanden hersteld van corona?
Zorg dan dat je een geldig herstelbewijs via de CoronaCheck-app hebt. Meer info hoe dat werkt: https://coronacheck.nl/nl/faq

Belangrijk: zonder geldig toegangsbewijs (volledige vaccinatie, negatieve sneltestuitslag of herstelbewijs) krijg je geen toegang tot PopMonument.

Ik ben positief getest, wat nu?
Bij een positieve testuitslag krijg je geen testbewijs en daarmee geen toegang tot PopMonument. Volg direct de richtlijnen van het RIVM. De testaanbieder meldt je uitslag bij de GGD. De GGD belt je voor het bron- en contactonderzoek. Je hoeft zelf de GGD niet te bellen en geen aanvullende test te doen. Neem contact op het PopMonument om je ticket te retourneren. Je krijgt je geld terug!

Wat als het festival afgelast moet worden? Krijg ik mijn geld terug?
In het geval wij het festival moeten afgelasten, krijgen alle kaartkopers de mogelijkheid om het geld terug te krijgen. Wel zo eerlijk toch?

Hoe werkt het keuzeprogramma?
Bij aankomst bij de Grote Kerk bepaal je welk keuzeconcert (Remme, I Am Oak, Amy Root of Bongloard) je gaat zien. Daarnaast zie je sowieso de twee headlineshows van S10 (Grote Kerk) en Froukje (MEZZ). Je ontvangt dan je persoonlijke tijdschema. Het is vanwege beperkte capaciteiten niet mogelijk om een ander concert te gaan bekijken dan op je persoonlijke tijdschema staat.

Ik heb een vraag die niet beantwoord is, waar kan ik terecht?
Stuur een mailtje naar info@popmonument.nl. We beloven snel te reageren.