PopMonument Breda locaties

Er valt zoveel moois te ontdekken

Grote Kerk Breda

Het symbool van de stad. Eerder openden S10 en Joep Beving het festival. Dit jaar opent Luka met haar multidisciplinaire performance ‘Solastalgia’ het festival. Ook Isbells speelt hier een optreden.

Adres: Kerkplein 2, 4811 XT Breda

MEZZ Breda

H├ęt poppodium van de stad. MEZZ bevindt zich in het monumentale officiersmess van de vroegere Chass├ękazerne, waar een kenmerkende moderne koperen schelpvormige uitbreiding tegenaan is gezet. Goldkimono en MEROL staan in de Jupilerzaal. FIEP en Captain Kaiser spelen in de kleine zaal.

Adres: Keizerstraat 101, 4811 HL Breda

Kapel Holland Casino

Deze kloosterkazerne uit 1504 kende verschillende functies waaronder die van kapel, school, kazerne en concertzaal. Een brand verwoeste grotendeels het klooster maar de kapel bleef gelukkig behouden. Sophie Straat en Chibi Ichigo spelen hier.

Adres: Kloosterplein 20, 4811 GP Breda

Waalse Kerk

Deze kerk komt uit de 15e eeuw en ligt dicht bij het Begijnhof. In 2021 deed deze prachtige locatie voor het eerst mee met memorabele shows van I Am Oak. Hier speelt dit jaar: Ivy Falls.

Adres: Catharinastraat 83, 4811 XG Breda

Oude Stadhuis (trouwzaal)

Voor veel Bredanaars een gebouw vol herinneringen. Wie heeft hier geen bruiloft meegemaakt? Het stadhuis heeft een stenen bordestrap met op de balustrade, leeuwen die de wapens van Breda en Brabant dragen. Elmer en Didi zullen er spelen.

Adres: Grote Markt 38, 4811 XS Breda

De Nieuwe Veste

Het centrum voor de kunsten van de stad met ruimte voor muzieklessen, educatie en een bibliotheek. In de concertzaal spelen KAU en Nite Kite.

Adres: Molenstraat 6, 4811 GS Breda

Stedelijk Museum (brasserie)

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. In de brasserie van het museum spelen Noonzy en Milo Meskens.

Adres: Boschstraat 22, 4811 GH Breda