PopMonument Breda locaties

Er valt zoveel moois te ontdekken

Plattegrond

Bekijk hieronder alle adressen en info over de monumenten.

Download vergroting

Grote Kerk Breda

Het symbool van de stad. Vorig jaar opende S10 het festival, ditmaal is het de beurt aan Joep Beving met zijn prachtige pianospel.

Adres: Kerkplein 2, 4811 XT Breda

MEZZ Breda

Hét poppodium van de stad. MEZZ bevindt zich in het monumentale officiersmess van de vroegere Chassékazerne, waar een kenmerkende moderne koperen schelpvormige uitbreiding tegenaan is gezet. Klangstof en De Likt spelen er in de grote zaal. Stuurbaard Bakkebaard speelt in de kleine zaal.

Adres: Keizerstraat 101, 4811 HL Breda

Kapel Holland Casino

Deze kloosterkazerne uit 1504 kende verschillende functies waaronder die van kapel, school, kazerne en concertzaal. Bente en Prins S. en De Geit zullen er spelen.

Adres: Kloosterplein 20, 4811 GP Breda

Stadsgalerij

Gevestigd in het voormalige Gebouw F van de Chassékazerne, van oorsprong een manege annex paardenstal. Tegenwoordig een kunstgalerij met vele tentoonstellingen. Charlie & the lesbians speelt er, gehost door Pier15!

Adres: Oude Vest 34, 4811 HT Breda

Oude Stadhuis (trouwzaal)

Voor veel Bredanaren een gebouw vol herinneringen. Wie heeft hier geen bruiloft meegemaakt? Het stadhuis heeft een stenen bordestrap met op de balustrade, leeuwen die de wapens van Breda en Brabant dragen. Aafke Romeijn en De Toegift zullen er optreden.

Adres: Grote Markt 38, 4811 XS Breda

De Nieuwe Veste

Het centrum voor de kunsten van de stad. Kenny Anders speelt er zijn bijzondere show i.s.m. het Taalhuis middenin de bibliotheek. Samen met taalambassadeurs en ex-laaggeletterden werken ze aan een nummer wat ten gehore gebracht wordt tijdens het festival.

Adres: Molenstraat 6, 4811 GS Breda

Lutherse Kerk

Verscholen achter de panden van de Veemarktstraat is deze kerk zonder twijfel een verborgen parel in de binnenstad. Julie Odell speelt er.

Adres: Veemarktstraat 11, 4811 ZB Breda