Aafke Romeijn en mode ontwerper Teun Seuren hebben speciaal voor PopMonument samengewerkt. Geïnspireerd op de locatie en de thema’s waar Aafke Romeijn mee werkt, heeft Teun monumentale kostuums ontworpen die machtsverhoudingen en genderdiversiteit voelbaar maken. Door de grootsheid van de kostuums leggen deze artiesten de focus op het verhaal dat verteld wordt en zetten een totaalervaring neer.

Lees hier het interview met Aafke Romeijn en Teun Seuren over dit bijzondere project >>

Aafke Romeijn kondigde in februari de komst van haar nieuwe album ‘Godzilla’ aan; een muzikale vertaling van de dichtbundel ‘Leegstand’, verhuld in Nederlandstalige artpop songs die taboes over zware periodes doorbreken, over de troost die hoge gebouwen in dichtbevolkte steden bieden en over Godzilla, het monster uit de bekende Japanse film. De nieuwe plaat volgt na het goed ontvangen album ‘M’ uit 2019. Op 5 maart presenteerde Aafke de eerste single van het album. ‘Zelf’ is een bloedeerlijk en ontwapenend nummer over het onderhouden van een relatie tijdens een depressie, waarin de luisteraar een voorproefje krijgt van een eclectische, nieuwe sound.

Teun Seuren is een ‘queer minded’ ontwerper die veel te zeggen heeft over onderwerpen als gender, kwetsbaarheid en queerness. Het concept van hun merk staat voor feest, verkenning en de uitzondering. Met een frisse en uitgesproken taal in silhouetten en het werken met interessante prints en kleurencombinaties zet TEUN zijn eigen stempel. Teun omschrijft hun merk als ‘humanwear’, omdat er geen reden is om het merk te labelen naar welk geslacht dan ook.

 

PopMonument Bergen op Zoom

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, vindt dit jaar op zaterdag 9 september plaats in de mooiste monumenten van Bergen op Zoom. Programma Op het muziekprogramma staan: S10, RAMKOT, Naaz, Robin Kester, Noémie Wolfs, ILA, Loupe, Jimmy Diamond, Penny Roox, YoungRubbi, Liza Dries en Verdampt komen naar Bergen op Zoom. Speciaal voor PopMonument …

bekijk editie

Gevangenpoort

Lievevrouwestraat 60, Bergen op Zoom, Netherlands