Als popliefhebber pur sang kun je Martin Hommel (53) niet gelukkiger maken dan met een festival als PopMonument. Sinds jaar en dag houdt hij zich bezig met allerlei soorten popmuziek in Bergen op Zoom. Allereerst voor Stichting Poptocht en later als mede-grondlegger van ons eigen poppodium Gebouw-T. “Met een grote hart voor popmuziek, vind ik PopMonument een prachtig initiatief.”

Terugblik

Juist de combinatie: verrassende acts op verrassende locaties, is wat Martin enorm aanspreekt in het festival: “Dat maakt het spannend. Je komt op plekken waar je zelfs als Bergenaar niet vaak komt.” Een terugblik op voorgaande edities laat weten dat een optreden in Het Groene Paard voor Martin een blijvende herinnering heeft achtergelaten. “Het Groene Paard is een klein cafeetje, dus het is er al gauw vol. Samen met een goede vriendin neem ik plaats op het randje onderaan de bar. Daar waar je normaal gesproken je voeten op plaatst. Terwijl de Belgische band Eli Goffa bluesy soul het café in blaast, is de interactie met de artiesten zelf ineens wel héél bijzonder. In plaats van publiek op ooghoogte, zag de band ook beneden zich iets gebeuren. Dat maakten zelfs de artiesten aan het lachen!”

Laat je verrassen

Of het festival dit jaar wederom plaats zou vinden, bleef tot het laatste moment vanwege corona spannend. Maar met de kogel door de kerk, was er voor Martin geen twijfel het festival te missen. “Ik ben heel blij dat we weer een avondje weg kunnen. De muziekkwaliteit is altijd in orde! Laat je verrassen, dat is waar PopMonument voor staat én dat is wat ik enorm waardeer in dit festival.” Of de liefhebber zelf nog ideeën voor verrassende locaties heeft? “De gewelven van het Ravelijn! Een band die vanaf de brug speelt en het publiek dat er vanaf de kant naar luistert, dat zou gaaf zijn!” Maar waar het volgens deze liefhebber allemaal om draait: “Een band kan hele platte muziek draaien, maar als de magie van de band op het podium klopt, dan kan ik daar enorm van genieten!”