Marieke Wiegel tipt: Aafke Romeijn x Teun Seuren

"Deze historische zaal aan de Grote Markt is door de eeuwen heen de start is geweest voor ontelbaar veel mooie levensverhalen"

Terug naar alle tips >>

PopMonument Breda komt steeds dichterbij! We vragen bekende Bredanaars en vaste bezoekers van PopMonument naar hun favorieten op het affiche. Naar welk monument moet je écht gaan 26 november en welk optreden mag je niet missen? Marieke Wiegel, algemeen directeur van de Grote Kerk Breda tipt Aafke Romeijn x Teun Seuren in de trouwzaal van het Oude Stadhuis.

‘Mijn tip voor PopMonument is Aafke Romeijn x Teun Seuren in de trouwzaal van het Oude Stadhuis. Deze historische zaal aan de Grote Markt is door de eeuwen heen de start is geweest voor ontelbaar veel mooie levensverhalen. Hoe passend is het dat juist Aafke Romeijn en Teun Seuren met hun monumentale kostuums ontworpen machtsverhoudingen en genderdiversiteit die in relaties spelen voelbaar maken. Ik vind het extra leuk om juist dit onderdeel te tippen, terugdenkend aan onze expositie Royal Fashion Design van zomer ’21 waarin ontwerper Mattijs van Bergen een couture collectie maakte over de kracht van de vrouw, geïnspireerd door de verborgen verhalen van de vrouwen van Nassau – verhalen die ook tijdens deze editie van PopMonument uitgelicht worden.’

Foto Marieke Wiegel: Koos Breukel