FAQ Testen voor Toegang

HOE ZIET JE BEZOEK ERUIT?

Om toegang te krijgen tot PopMonument Breda en Bergen op Zoom heb je een volledige vaccinatie, negatieve sneltestuitslag of herstelbewijs nodig. Ben je nog niet volledig gevaccineerd? Volg dan de onderstaande stappen.

 1. Maak een afspraak voor een corona sneltest

Laat je binnen 24 uur voor het concert testen bij een aangesloten testaanbieder. Ga voor het maken van een afspraak enkel naar www.testenvoortoegang.nl/

 1. Laat je testen

Ga naar de testaanbieder waar je de afspraak hebt gemaakt. Na de test ontvang je binnen een uur de testuitslag per e-mail.

 1. Ontvang je testbewijs

Negatief getest? In de CoronaCheck-app (www.coronacheck.nl) zet je de testuitslag om in een digitaal testbewijs. Geen smartphone? Maak een geprint testbewijs aan via www.coronacheck.nl.
Apple iOS: https://apps.apple.com/nl/app/coronacheck/id1548269870
Google Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rijksoverheid.ctr.holder&hl=nl

 1. Ga naar het festival

Neem je testbewijs, ID-kaart en festivalticket mee naar het festival en laat dit scannen bij de toegang. Veel plezier! Je hoeft je niet na afloop te laten testen. Enkel wanneer je klachten krijgt, maar daarvoor geldt gewoon het landelijk advies. Zie voor volledige beschrijving: www.testenvoortoegang.nl

IK BEN POSITIEF GETEST, WAT NU?

 • Bij een positieve testuitslag krijg je geen testbewijs en daarmee geen toegang tot de activiteit of het evenement. Volg direct de richtlijnen van het RIVM.
 • De testaanbieder meldt je uitslag bij de GGD. De GGD belt je voor het bron- en contactonderzoek. Je hoeft zelf de GGD niet te bellen en geen aanvullende test te doen.
 • Neem contact op het PopMonument om je ticket te retourneren. Je krijgt je geld terug.

HOE ZIT HET MET DE TESTSTRATEN?

 • Er zijn aparte teststraten ingericht, dus geen belasting op teststraten van de GGD.
 • Een zelftest geldt niet als coronatoegangsbewijs.
 • Op deze website vind je alle informatie over de locaties van de teststraten en het testen zelf.
 • Maak je sneltestafspraak enkel via www.testenvoortoegang.nl

IK BEN AL GEVACCINEERD, MOET IK ME DAN TOCH LATEN TESTEN?

 • Ja. In de maand april tijdens deze ‘pilots’ moet iedereen die deelneemt aan de pilot een negatief sneltestbewijs kunnen overhandigen.