Expeditie - Stelling van Willemstad

Ontdek op een bijzondere manier de geschiedenis van Willemstad

Start- en eindlocatie: Mauritshuis, Willemstad
Tijdsduur: ongeveer 1 uur

Tijdens de Vestingstedendagen in Willemstad op 5 en 6 oktober wordt de expeditie Stelling van Willemstad gelanceerd. De expeditie neemt de bezoeker mee in een Augmented Reality route waar de geschiedenis van Willemstad op een bijzondere manier vertelt wordt.

Tijdens deze interactieve, avontuurlijke route volgt de bezoeker hoofdpersoon Theuntje Penningsbroot. Zij leidt je door de stad langs alle historische plekken zoals het Kruithuis, Bastion Holland en Groningen en laat door de tijden heen haar visie over de Stelling van Willemstad schijnen. Zo leert de bezoeker onder andere over de inundatie, beschieting van Fort De Hel in 1793 en worden de bunkers van de Tweede Wereldoorlog bezocht.

De expeditie maakt gebruik van Augmented Reality en speciaal tijdens de Vestingstedendagen met live action. Om de gratis expeditie te kunnen lopen download je de PopMonument app in de app-store voor iOS en Android.

DOWNLOAD VOOR IOS

DOWNLOAD VOOR ANDROID

Inschrijven expeditie

De expeditie vertrekt vanaf vaste tijden vanaf het Mauritshuis. Zaterdag 5 oktober: 13:00, 14:30 en 16:00. Zondag 6 oktober: 11:30, 13:00, 14:30 en 16:00. Om zeker te zijn dat je deze bijzondere route mee kunt lopen, kun je je vanaf nu inschrijven via http://bit.ly/popmonument-expeditie. Er is maar maximaal plek voor 25 mensen per tijdslot.