WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit.

De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden. Het debuutalbum Het Is Een Wies is in het najaar van 2021 verschenen met daarop onder meer de singles Soms Is Het Te Laat, Barman, Meisje en Radiostilte. De band deed in 2021 en 2022 een clubtour met uitverkochte zalen als Paradiso-Noord en TivoliVredenburg en speelde in festivalseizoen 2022 o.a. op Pinkpop, Best Kept Secret en Concert at SEA.

In het najaar van 2022 verscheen de single Ik Zie Ik Zie, gevolgd door de persoonlijke song Voor De Gek. Dit is het startschot voor een reeks tracks waarin de band een vernieuwde sound laat horen, maar toch kenmerkend WIES blijft.

PopMonument Goes

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, gaat naar Goes! Na uitverkochte edities in Veere (2021 & 2022) en Middelburg (2022) landt het festival op zaterdag 15 april 2023 in de mooiste monumenten van de stad tijdens PopMonument Goes! ¬†¬† Programma Op het programma: WIES, Blackbird, Nana Adjoa, Paceshifters, REMY.,¬†LIONSTORM, De Toegift, Cloud Cafe, …

bekijk editie

Podium ’t Beest (Grote zaal)

't Beest, Beestenmarkt, Goes, Nederland