Thomas & Jurgen is een experimentele ontwerpstudio gevestigd in Rotterdam. Gebaseerd op jazz en improvisatietechnieken, ontwikkelden ze een creatieve methode die improvisatie centraal stelt in het maakproces. Vanuit een thema, woord of associatie stellen ze regels op, die ze toepassen tijdens zogeheten Beeldende Jamsessies. Tijdens aaneensluitende korte jams werken T&J met dat wat in het moment ontstaat — elke compositie komt voort uit elementen van de voorgaande.

MELT MOLD METAL

“Voor PopMonument hebben we ons laten inspireren door het gieten van metaal. Tijdens een reeks jams hebben we verschillende aanzichten van denkbeeldige afgietsels en gietmallen gevisualiseerd. Deze visualisaties hebben als blauwdruk gediend voor een verzameling reproduceerbare ruimtelijke objecten en zijn een eerbetoon aan de werkzaamheden die bij Gemcast hebben plaatsgevonden.”

PopMonument Bergen op Zoom

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, vindt dit jaar op zaterdag 10 september plaats in Bergen op Zoom. Nederlands succesvolle artiest Eefje de Visser is de headliner van het festival. Ook op het programma: YĪN YĪN, Pink Oculus, Personal Trainer, Bnnyhunna, Bob Uit Zuid, Matteo Myderwyk, DJ St. Paul, Doodswens, French II, Milio, …

bekijk editie

Gemcast (voorplein)

Gemcast B.V., Buitenvest, Bergen op Zoom, Nederland