Neerlands bietband The Kik is geen onbekende. Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Ries Doms, Arjan Spies en Paul Zoontjens vormden The Kik na het uiteenvallen van andere bands en laten zich inspireren door muzikale helden uit de jaren ’60. In het voorjaar van 2011 maken ze met hun debuutsingle My Eyes Are Still Dry veel indruk bij DWDD, waar ze later ook huisband zullen worden.

In 2012 treedt de band op bij Noorderslag en datzelfde jaar brengen ze hun debuutalbum uit. Met het debuutalbum Springlevend weet The Kik zich te profileren als Nederlandse beatband, met veel aanstekelijke liedjes zoals Simone en Springlevend. In 2014 brengt de band haar tweede album genaamd 2 uit, met allemaal zelfgeschreven nummers en maken ze het openingsnummer van de film Toen Was Geluk Heel Gewoon. Wanneer The Kik bij Giel op de 3FM Speelplaats het nummer In Your Arms van Chef Special vertaalt tot Schuilen Bij Jou, gaat het nummer viral en verkrijgt het een vaste plaats in de setlist. In 2012 werkte The Kik al samen met Armand voor het nummer Want Er Is Niemand (En Nou Ik), in 2015 maken ze in samenwerking het album Armand & The Kik. In 2020 brengt The Kik het nieuwe album Jin uit, waarbij ze een nieuwe sound laten horen met synthesizers.

PopMonument Veere/Middelburg

Na een succesvolle eerste editie van PopMonument in Veere landt het festival opnieuw in de Zeeuwse provincie met ditmaal Middelburg én Veere in de schijnwerpers. Op 15 juli (Veere) en 16 juli (Middelburg) neemt het festival de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en …

bekijk editie

Poppodium De Spot

De Spot, poppodium Middelburg, Beddewijkstraat, Middelburg, Nederland