Noémie Wolfs staat in 2010 voor de lastige taak om zangeres en boegbeeld van Hooverphonic te worden maar doet dat zo goed dat de fans het vertrek haar voorganger, de toch ook niet misselijke Geike Arnaert, snel vergeten. Niet vreemd want ze laat ongeveer 1.000 andere gegadigden achter zich. Het keurslijf van Hooverphonic wringt toch ook en in 2015 vertrekt ze en tekent ze bij Universal. Ze levert tot nu toe twee albums af die we iedereen kunnen aanraden. In de studio wordt ze bijgestaan door gevestigde namen als Neil Comber die werkt met Placebo, M.I.A en Alanis Morisette en haar nummers schrijft ze met haar partner Simon Casier, die basgitaar speelt in Balthazar.

Vanwege haar warme stem en bereik ligt een vergelijking met Lana del Rey voor de hand maar haar veelzijdigheid en brede smaak plaatst deze Belgische toch in een league of her own. On stage wordt ze bijgestaan door de eerder genoemde Simon Casier op gitaar en Michaël Degreef op drums. Samen zetten ze een sound neer die vol op het gevoel gaat en een ambiance creëert die aanvoelt als een warm bad. Néomie Wolfs komt in triobezetting naar PopMonument, samen met Simon Casier (Balthazar) en Michaël Degreef.

PopMonument Bergen op Zoom

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, vindt dit jaar op zaterdag 9 september plaats in de mooiste monumenten van Bergen op Zoom. Programma Op het muziekprogramma staan: S10, RAMKOT, Naaz, Robin Kester, Noémie Wolfs, ILA, Loupe, Jimmy Diamond, Penny Roox, YoungRubbi, Liza Dries en Verdampt komen naar Bergen op Zoom. Speciaal voor PopMonument …

bekijk editie

Kleine Binnenplaats – Markiezenhof

Markiezenhof, Steenbergsestraat, Bergen op Zoom, Nederland