De indieband Loupe heeft een drukke zomer achter de rug met veel shows. Het seizoen begon op Noorderslag 2022 en werd afgesloten met een uitnodiging voor Eurosonic 2023.

Loupe floreert op het podium met een sterke live-set vol eigenwijze gitaarriffs en poppy zanglijnen waarin Julia zingt over haar weg door het leven. Met beeldspraak in kleuren en bewegingen trekt ze je mee in haar belevingswereld. Maar ook in de studio komt de band tot z’n recht. De twee EP’s, ‘Older’ en ‘Spring ’19’, die de band uitbracht overspoelden de luisteraar met vloeiende grooves afgewisseld met uitgeklede breekbare momenten.

De invloeden van onder anderen Julia Jacklin, Kruangbin en The Breeders, lijken in al hun diversiteit uitgemeten en smaakvol samen te komen in de muziek van Loupe. Naast de ijzersterke liedjes zoekt Loupe ook inspirerende samenwerkingen om hun verhaal kracht bij te zetten. Zo combineren ze hun muziek met de activistische kunst van de Nederlandse kunstenaar Jeroen Jongeleen in hun laatste single en visualiseert de Oekraïense ontwerper KARASKA de rode draad door hun opkomende album. Loupe maakt wat ze mooi vinden, is gepassioneerd over wat ze maken en zal ons hier allemaal in meetrekken.

PopMonument Bergen op Zoom

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, vindt dit jaar op zaterdag 9 september plaats in de mooiste monumenten van Bergen op Zoom. Programma Bevestigd zijn: S10, RAMKOT, Naaz, Robin Kester, Noémie Wolfs, ILA, Loupe, Jimmy Diamond, Penny Roox en YoungRubbi komen naar Bergen op Zoom. De laatste namen evenals het kunstprogramma worden binnenkort …

bekijk editie

Provoosthuis

Provoosthuis, Potterstraat, Bergen op Zoom, Nederland