Liza Dries is een Groningse, in Keulen gevestigde artiest en producer die zich oriënteert op de cross-overs van experimentele sounds en ethereal-popmuziek. Haar nummers verbeelden een wereld die veel zachter is dan in de werkelijkheid, waarbij intieme thema’s worden vervreemd door digitale, glitchy geluiden en stemvervormingen. In april 2021 bracht ze haar debuut-EP ‘Tegenkomer’ uit op Safe Space Records – een vijf tracks tellende release met eigenzinnige kijk op dream pop en Nederlandstalige teksten. Dit najaar volgt daarop EP ‘RL’, een synthetisch dagboek met invloeden van genres als elektronica, alternatieve R&B en Hyperpop.

Speciaal voor ‘Soft Empowerment’, het pop-upmuseum in Anno 52, maakt Liza Dries het onderliggende muziekstuk. Tijdens PopMonument op 9 september zal ze deze muziek (en meer!) live vertolken. Ze speelt twee sets om 20.00 uur en 21.45 uur.

PopMonument Bergen op Zoom

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, vindt dit jaar op zaterdag 9 september plaats in de mooiste monumenten van Bergen op Zoom. Programma Op het muziekprogramma staan: S10, RAMKOT, Naaz, Robin Kester, Noémie Wolfs, ILA, Loupe, Jimmy Diamond, Penny Roox, YoungRubbi, Liza Dries en Verdampt komen naar Bergen op Zoom. Speciaal voor PopMonument …

bekijk editie

Anno 52

Stationsstraat 1, Bergen op Zoom, Nederland