De in vlees geworden fusie van een nachtje raven en een pannenkoekenmiddag. Drummer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio…) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Pomrad, J. Bernard, Mauro Pawlowski…)  ontmoeten elkaar in een Brusselse kelder net voor de lockdown van 2020 alwaar zij een alliantie vormen met stok en toets.

In een melancholische queeste naar de ultieme, authentieke nacht-ervaring, ontstond het avontuur van deze 2 nachtridders, Lander & Adriaan en de Biskolom, de imaginaire club waar dit verhaal zich in afspeelt. Zij ontmoeten elkaar zelf in dit album als toeschouwers van deze ervaring en nemen je mee in een koortsige nacht van dromen, dansen en ijlen, heftige beats en muren van synths. Melancholische engelenkoren lieflijk gecontrasteerd met kille, aardse 808 bassen, dan weer gierende supersaws en amenbreaks, dan weer een bad van druiperige synthesizers.

Stoomtreinen, kermissen en Braziliaanse stranden, alles wordt prettig gestoord gecombineerd tot liftmuziek voor fijnproevers. Een schizo ontmoeting tussen een nachtje raven en jazz wine tasting, zei iemand nog. Zelf dopen ze hun muziek als “post nudism rave”. Anderen opperen o.a. Doombient, Fusilli rave, Dom hop, Slim Hop en Nacht bop. Up to you! Maar slijmerige, verwarrende dansmuziek is misschien de beste beschrijving. God zal het weten.

PopMonument Veere/Middelburg

Na een succesvolle eerste editie van PopMonument in Veere landt het festival opnieuw in de Zeeuwse provincie met ditmaal Middelburg én Veere in de schijnwerpers. Op 15 juli (Veere) en 16 juli (Middelburg) neemt het festival de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en …

bekijk editie

Kloostergangen

Onze-Lieve-Vrouwe abdij, Abdij, Middelburg, Nederland