Een pop-up portretgalerij met illustraties geïnspireerd op Nassau vrouwen die tussen 1404 en 1620 in Breda leefden. Terwijl hun mannen op het slagveld vochten of elders het land bestuurden, waren ze van invloed op de ontwikkeling van onze stad en het land. Verschillende Bredase illustratoren lieten zich inspireren door de levens van deze sterke en karaktervolle vrouwen. Ze maakten een portret vol symboliek en hedendaagse interpretaties van historische verhalen.

Eliza Palm (@veerlepalm): Eliza is illustrator en stop-motion animator. Ze werkt met papier, textiel en linosneden. Duurzaamheid is een belangrijk thema in haar werk. Eliza gaat aan de slag met Anna van Saksen.

Sjoerd Jansen (@studio.anti.held): Door het creëren van eigen metaforen en symboliek maakt Sjoerd semi-realistische, expressieve illustraties die iets zeggen over de wereld waarin we leven. Sjoerd gaat aan de slag met Mencia Mendoza.

Daan van Bommel (@daangenaam): Daan is kunstenaar geworden om in het alledaagse leven mensen te inspireren, te laten lachen en op zijn manier de wereld een stukje mooier te maken. Daan gaat aan des lag met Maria van Loon Heinsberg.

Falco van der Velden (@smoelebakkes): Falco is een illustrator die zowel digitaal als analoog werk maakt. Momenteel focust hij zich vooral op het ontwerpen en zetten van tattoos. Falco gaa aan de slag met Charlotte De Bourbon.

Bas Steens (@bassteens): Bas is kunstenaar en illustrator en maakt vaak mixed media projecten waarbij hij experimenteert met collage, animatie, sculptuur en illustratie. Bas gaat aan de slag met Johanna van Polanen.

Iris van den Bersselaar (@irisvandenbersselaar): Iris is zelfstandig beeldmaker met illustratie als hoofdmedium. Door haar cynische en poëtische blik beeldt zij ‘normale’ situaties op een bijna surrealistische manier af. Iris gaat aan de slag Louise De Coligny.

Babette Bakermans (@babettebakermans): Babette is illustrator, grafisch ontwerper en muralist. Haar werk heeft een retro gevoel en wordt gekenmerkt door een interesse in surrealisme, mode en stedelijke cultuur. Babette gaat aan de slag met Claudia van Chalon.

Kick Stals (@the_one_kick): Kick is gefascineerd door de mooie en enge dingen in het leven. Zijn inspiratie komt vooral uit wandelingen door de stad, het park en het bos. Kick gaat aan de slag met Cimburg van Baden.

Dymphie Elisa (@dymphieselisa): De projecten van Dymphie variëren tussen illustratie en animatie. Ze is vooral geïnteresseerd in het visualiseren van complexe gevoelens en ideeën. Dymphie gaat aan de slag met Anna van Egmond.

PopMonument Breda

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, keert terug naar Breda! Na een uitverkochte (corona-)editie vorig jaar, gaan we ditmaal voor the real deal. Zaterdag 26 november in de mooiste monumenten van de stad: PopMonument Breda! Tijdschema >> Ontdek de monumenten >> Culinaire route >> FAQ >> Programma Joep Beving, De Likt, Klangstof, Bente, Prins S. en de …

bekijk editie

Stadsgalerij (buiten)

StadsGalerij Breda, Oude Vest, Breda, Nederland