PopMonument, Erfgoed Zeeland en Graphic Matters presenteren: Kloecke Vrouwen

Een pop-up portretgalerij met illustraties geïnspireerd op tien kloeke, ofwel dappere, vrouwen uit de geschiedenis van Goes. Vrouwen die allen op hun eigen wijze van grote waarde zijn geweest. Soms met grote landelijke bekendheid, maar zeker zo vaak onterecht onderbelicht in de geschiedenisboeken.

Kunstenares Evelien van der Peijl liet zich inspireren door de levens van deze sterke en karaktervolle vrouwen. Ze maakten illustraties met hedendaagse interpretaties van de historische verhalen. Tijdens het weekend PopMonument Goes worden zij in de spotlight gezet.

Over Evelien van der Peijl
Evelien van der Peijl werkt op de fijne lijn tussen grafische vormgeving en illustratie. Met een interesse in geschiedenis werkt ze met archiefmateriaal wat ze online of offline vind. Ze is gefascineerd door de drive van mensen om geschiedenis en zichzelf vast te leggen. Haar stijl kan worden omschreven als maximalisme en weerspiegelt ideeën van vele invloeden.

Foto: Rosa Meiniger

PopMonument Goes

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, gaat naar Goes! Na uitverkochte edities in Veere (2021 & 2022) en Middelburg (2022) landt het festival op zaterdag 15 april 2023 in de mooiste monumenten van de stad tijdens PopMonument Goes!    Programma Op het programma: WIES, Blackbird, Nana Adjoa, Paceshifters, REMY., LIONSTORM, De Toegift, Cloud Cafe, …

bekijk editie

Singelstraat

Singelstraat, Goes, Nederland