Kenny Anders (29) zoekt in alles wat hij doet naar meer van zichzelf. Meer bewustzijn, meer acceptatie en meer vertrouwen. Het liefst stelt hij de vragen die nog betere vragen opleveren. Dit legt voor hem de basis om samen met anderen alles te halen uit het menszijn. In zijn muziek uit hij zichzelf over deze reis, met poëtische teksten over warme flamenco klanken of melancholische piano akkoorden. Zijn teksten kunnen diep ontleed worden, maar het liefst worden ze gewoon gevoeld. Minder denken, gewoon voelen. Laat je op zijn aanstaande project “Schaduwwerk” geraakt worden door precies dat gevoel, en een flinke dosis “neem-het-leven-niet-té-serieus”. Op die plek worden de uithoeken van creatieve expressie verkend. Voorbij aan wat we dénken dat mogelijk is.

In 2021 ging Kenny Anders de bijzondere samenwerking aan met Bibliotheek West-Brabant in het kader van de Week van Lezen&Schrijven en maakte hij samen met taalcursisten een lied dat werd uitgevoerd op het festival. We zijn blij aan te kondigen dat dit bijzondere project een vervolg krijgt op elke editie van PopMonument in 2022!

Kenny Anders gaat in Middelburg aan de slag met Bas de Meijer en 2 taalambassadeurs van het Taalhuis (onderdeel van ZB Bibliotheek van Zeeland) om samen een track te schrijven en uit te voeren op PopMonument Middelburg. Bas de Meijer is geen onbekend gezicht in de hiphopscene. Met een bak ervaring speelde hij al op Concert at Sea en in het voorprogramma Chef’ Special. In 2021 heeft Bas samen met Diggy Dex het liedje ‘Als Ik Er Niet Meer Ben’ uitgebracht gevolgd door de single Balanceren.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Popaanzee en het Taalhuis.

 

PopMonument Veere/Middelburg

Na een succesvolle eerste editie van PopMonument in Veere landt het festival opnieuw in de Zeeuwse provincie met ditmaal Middelburg én Veere in de schijnwerpers. Op 15 juli (Veere) en 16 juli (Middelburg) neemt het festival de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en …

bekijk editie

Muziekschool Zeeland

Muziekschool Zeeland, Kuiperspoort, Middelburg, Nederland