Behalve voor briljante en unieke muziek, moet je ook bij Karel zijn wil je volledig uit je dak kunnen gaan. Niet glansrijk en gestileerd, maar een brok aan ongepolijste energie. Karel’s optredens zijn een antireactie op de huidige bandcultuur in Nederland; geen stijf gedoe, maar losgaan!

Zijn muziek kan worden omschreven als synthesizer pop, gecreëerd door middel van drumcomputers en synthesizers, in de meest lo-fi studio die men zich kan voorstellen: zijn slaapkamer. Invloeden van Karel’s synthesizer pop zijn terug te vinden bij bands uit de jaren 80 zoals Level 42, New Order en Duran Duran, maar ook door hedendaagse bands als John Maus en The Knife.

In 2018 stond Karel onder andere op Down The Rabbit Hole waar hij een magnifieke indruk achterliet. Hij werd door 3voor12 verkozen als 3e beste act van het festival na Nick Cave en David Byrne.

Kortweg, Karel belooft dé volgende sensatie uit Nederland te gaan worden.

PopMonument Veere/Middelburg

Na een succesvolle eerste editie van PopMonument in Veere landt het festival opnieuw in de Zeeuwse provincie met ditmaal Middelburg én Veere in de schijnwerpers. Op 15 juli (Veere) en 16 juli (Middelburg) neemt het festival de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en …

bekijk editie

Stadhuis – kelder

Markt 5, 4351 AG Veere, Nederland