De eerste naam van de line-up van PopMonument Willemstad is bekend. Iguana Death Cult is de headliner van het muziekfestival. Meer namen worden de komende weken bekendgemaakt. PopMonument kent haar oorsprong in Bergen op Zoom en breidt dit jaar voor het eerst uit naar Willemstad.

Thuiswedstrijd voor Iguana Death Cult
De komst naar Willemstad is voor Iguana Death Cult een bijzondere. De rockband is in Willemstad ontstaan en beleeft dit jaar internationaal succes. Iguana Death Cult maakte veel indruk op het showcasefestival SXSW in Texas en tekende direct een platencontract bij één van de grootste Amerikaanse indielabels. En nu komen ze eindelijk terug naar de vestingstad waar het allemaal begon.

Privé: PopMonument Willemstad

Dit jaar vormt Willemstad op 5 en 6 oktober het decor van een unieke editie van de Nederlandse Vestingstedendagen. Tijdens dit event verbindt PopMonument Willemstad op zaterdagavond 5 oktober muziek met de eeuwenoude historie van de vestingstad. Die avond vinden verspreid over zeven locaties (o.a. Koepelkerk, Mauritshuis en Oude Raadhuis) dertien optredens plaats. Iguana Death …

bekijk editie

Mauritshuis – tent

Mauritshuis, Hofstraat, Willemstad, Nederland