Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als DWDD. In mei 2020 verschijnt haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams. Ook tekent Froukje een contract bij Top Notch. Met de release van haar EP Licht en Donker in 2021 bezegelt ze haar definitieve doorbraak. Binnen enkele maanden loopt het project uit naar 15 miljoen streams. Single ‘Onbezonnen’ wordt 3FM Megahit, ‘Heb Ik Dat Gezegd’ gaat evenals ‘Ik Wil Dansen’ viraal op Tiktok en de EP tikt de nummer-1-positie aan op Apple Music.

Op ESNS 2021 ontvangt Froukje de Kickstart Award voor nieuw talent en wordt ze door 3voor12 bestempeld als de beste act van het festival. Ook wint ze de 3FM Talent Award 2021, benoemt de Volkskrant haar tot #2 Poptalent van het jaar, is ze te gast bij Op1 en te zien in Nieuwsuur en het NOS Journaal en selecteert Spotify haar als RADAR-artiest. Aankomende zomer speelt Froukje op vele festivals waaronder Rock Werchter, Pukkelpop, Lowlands, Dauwpop en Paaspop. Het belooft al met al een zinderende muzikale toekomst voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet.

PopMonument Breda

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, keert terug naar Breda! Na een uitverkochte (corona-)editie vorig jaar, gaan we ditmaal voor the real deal. Zaterdag 26 november in de mooiste monumenten van de stad: PopMonument Breda! Tijdschema >> Ontdek de monumenten >> Culinaire route >> FAQ >> Programma Joep Beving, De Likt, Klangstof, Bente, Prins S. en de …

bekijk editie

MEZZ – Jupilerzaal

Mezz, Keizerstraat, Breda, Nederland