Eva van Pelt (1992) is muzikaal maker van Brabantse bodem. Haar werk onderscheidt zich door de zoektocht naar een ander contact met haar publiek. Om dit contact in de schoonste vorm op te zoeken speelt zij, onder de titel HIER, een jaar lang concerten voor één persoon. Wat gebeurt er wanneer performer en publiek één nummer lang als individuen tegenover elkaar zitten? Als je een klein en intiem moment van muziek deelt met iemand die je niet kent. Is deze directe, persoonlijke aandacht een liefdevol cadeau, of is het confronterend, spannend?

In 2018 kocht Eva een oude Volkswagen bus die ze om bouwde tot concertzaal voor één persoon. Hiermee rijdt ze in 2019 het land door, op zoek naar contact in muzikale ontmoetingen. Je komt HIER tegen op festivals, maar ook op grote hoogte in leegstaande bouwkranen, in kerktorens, in hotelkamers of in the middle of nowhere.

In april 2019 brengt Eva de HIER EP, waarvan het verfrissende STAPJE de eerste track en video is. Deze EP nam zij in minimale bezetting op, passend bij de intieme, eerlijke sfeer van het concert voor één. De muzikanten speelden alles samen en in één ruimte in, en dat klinkt alsof je erbij bent.

Privé: PopMonument Willemstad

Dit jaar vormt Willemstad op 5 en 6 oktober het decor van een unieke editie van de Nederlandse Vestingstedendagen. Tijdens dit event verbindt PopMonument Willemstad op zaterdagavond 5 oktober muziek met de eeuwenoude historie van de vestingstad. Die avond vinden verspreid over zeven locaties (o.a. Koepelkerk, Mauritshuis en Oude Raadhuis) dertien optredens plaats. Iguana Death …

bekijk editie

Vuurtoren

Vuurtoren Willemstad, Willemstad, Nederland