Eva van Pelt schrijft Nederlandstalige, verhalende songs, die ze zowel klein (solo) als groot (met band) uitvoert. Vaak in bijzondere concert-vormen, waarin contact centraal staat. Zo speelde zij twee jaar lang enkel concerten voor telkens één persoon, in haar concertbus en op bijzondere plekken door het hele land: bijvoorbeeld in de Vuurtoren op de satelliet-editie van PopMonument in Willemstad.
COVID-19 legde de nieuwste plannen even stil. Die stilte gaf Eva ruimte om nieuwe genres en invloeden in haar muziek te verwerken, de mogelijkheden van het digitaal produceren van nieuwe muziek te ontdekken en de samenwerking met diverse producers aan te gaan. In 2021 zal de uitgestelde tour van haar nieuwe concertvorm NU, met band, alsnog aanvangen. Maar voor nu: een experimentele verzameling oud en nieuw werk, oud werk in een nieuw jasje, songs ten tijde van COVID-19, samenspel en improvisatie, spoken word, intieme en energieke nummers in duo-bezetting waarin bas, gitaar (elektrisch en akoestisch), ukulele en Ableton voorbij komen als begeleidingsinstrumenten.

Privé: PopMonument 2020

Op zaterdag 12 september in Bergen op Zoom. Dit keer intiemer en bijzonderder dan ooit. Op het programma: Klangstof, REMY., Luka, Eva van Pelt,To Adelaide, Lisette en Analog Coincidences! Plus we hebben nog wat verrassingen in petto… PopMonument 2020 is uitverkocht! Natuurlijk moeten ook wij ons schikken aan de nieuwe situatie. PopMonument strijkt neer op …

bekijk editie

Markiezenhof

Markiezenhof, Steenbergsestraat, Bergen op Zoom, Nederland