De Bibliotheek West-Brabant en PopMonument presenteren: De Woordstuntelaar x Tom Gudde

In een drietal zomerworkshops in de bibliotheek gingen deelnemers aan de slag met verhalen, taal en geluiden rondom ‘Kloecke Vrouwen’, dappere vrouwen die een rol hebben gespeeld in hun eigen leven. Vaak dichtbij met indrukwekkende herinneringen en anekdotes tot gevolg. Dunya Heijt (De Woordstuntelaar) en Tom Gudde (o.a. De Toegift) duiken met deze waardevolle input aan verhalen en geluiden onder de arm de studio in en ontwikkelen samen een bijzondere spoken word performance die tweemaal opgevoerd wordt tijdens PopMonument Bergen op Zoom. Locatie: Torenkamer Peperbus.

Dunya Heijt, a.k.a. de Woordstuntelaar, praat, vloeiend en stotterend. Alles in het leven stottert wel eens. Geboren in 1989, woonachtig in Brabant en van origine sales- en marketing manager, is ze sinds haar 12e levensjaar ook schrijfster van poëzie, korte verhalen en creëert ze spoken word. Daarbij heeft ze een buitengewoon bijzondere interesse voor de psyche van de mens. Altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit en creëren vanuit de essentie van het zijn.

Tom Gudde is een indie-producer die recentelijk doorbrak met zijn Nederlandstalige indieband De Toegift. In zijn eigen studio werkt de Bredanaar echter al jaren aan zijn kenmerkende geluid: grootschalige soundscapes met veel gelaagde texturen. Tom’s solowerk haalt inspiratie uit het neo-klassieke genre van Nils Frahm en de ‘shoegaze’ van Sigur Ros, maar ook uit de experimentele analoge klanken van Boards of Canada. “Ik maak deze muziek voornamelijk voor mezelf, wanneer ik even probeer te ontsnappen aan de chaos,” stelt hij. Hoewel hij op het podium vooral bekend staat als gitarist, wisselt Tom Gudde in de studio af tussen synthesizers, piano, gitaren en drums. Elk jaar brengt hij ook in december een EP uit met instrumentale soundtracks. Dit jaar kunnen we deel vijf daarvan verwachten.

 

PopMonument Bergen op Zoom

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, vindt dit jaar op zaterdag 9 september plaats in de mooiste monumenten van Bergen op Zoom. Programma Op het muziekprogramma staan: S10, RAMKOT, Naaz, Robin Kester, Noémie Wolfs, ILA, Loupe, Jimmy Diamond, Penny Roox, YoungRubbi, Liza Dries en Verdampt komen naar Bergen op Zoom. Speciaal voor PopMonument …

bekijk editie

Torenkamer Peperbus

Sint-Gertrudiskerk, Grote Markt, Bergen op Zoom, Nederland