Amsterdams elektronisch duo CUT_ neemt je mee in een intieme wereld van mislukte liefde en kwetsbaarheid. Daartegenover staan broeierige sensualiteit en rauwe hoekige songs die hun blik op de maatschappij vertolken.  Een intense rit waarin ze je dicht tegen zich aantrekken en zacht in je oor fluisteren om je vervolgens weer de vloer op te slingeren met hypnotiserende beats. Invloeden zijn er van artiesten als Massive Attack, Flume en Jamie XX verpakt in een eigen geluid.

CUT_ gaat speciaal voor PopMonument de unieke samenwerking aan met Phasing Waves van elektronisch muzikant Albert van Abbe en geluidsontwerper Ricky van Broekhoven. Phasing Waves is een hybride AV-instrument en installatie dat een kinetische lichtsculptuur combineert met elektronische klanken. Een flexibele, lichtgevende strik van enkele meters lang creëert magische vormen en patronen in het donker in een interactieve live performance met het publiek.

PopMonument Veere/Middelburg

Na een succesvolle eerste editie van PopMonument in Veere landt het festival opnieuw in de Zeeuwse provincie met ditmaal Middelburg én Veere in de schijnwerpers. Op 15 juli (Veere) en 16 juli (Middelburg) neemt het festival de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en …

bekijk editie

Oostkerk

Oostkerk, Oostkerkplein, Middelburg, Nederland