Collective Loom is een ruimte-vullend spiraal, terug te brengen tot een platte cirkel op de grond. Het stretch-textiel is verwerkt in een 300 meter lange constructie en wordt in beweging gezet door performers. Loom betekent weefgetouw, de interactie van de performers wordt als het ware in stof verweven. Wat gebeurt er in onze ‘tussenruimte’?

De sculptuur verwijst naar de meest basale vorm waarin we gelijkwaardig zijn: van een kringgesprek tot cirkelende dansen. In de verduisterde voorstellingsruimte regisseren de performers gezamenlijk wat bovendrijft en wordt uitgelicht. Het is een performance-installatie, welke het publiek gedurende drie uur kan bezoeken. De toeschouwer bepaalt zelf zijn tijd en plek in de ruimte.

De neoklassieke piano-/synthesizermuziek is geïnspireerd op wederkerige processen in de natuur. Mink Steekelenburg / Winterdagen componeert de muziek ‘live’ – niets is van te voren vast gezet.
Steekelenburg is bekend van een eigen muziekavond in de stadsschouwburg Rotterdam, Oerol festival en heeft in 2022 de Buma in Motion prijs gewonnen.

Het ruimtelijk werk van Iris Woutera richt zich op alle zintuigen. Woutera’s werken zijn gemaakt om het menselijk lichaam heen. De sculpturen werken als een gereedschap voor verbinding. De essentie van het werk is kinetisch; een wisselwerking tussen de beweging van het menselijk lichaam. Het kunstwerk Collective Loom is o.a, te zien geweest bij de groepsexposities: ‘High Tide’ het HEM Zaandam 2020, ‘Innovative costume of the 21st century: the next generation’ Historical Museum Moskou 2019, ‘Fringe Festival’ Dokzaal Amsterdam 2018.

Titel kunstwerk: Collective Loom
Kunstenaar: Atelier Iris Woutera
Muzikant: Mink Steekelenburg/ Winterdagen
Performers: Liza Zhukova, Masha Zhukova
Website: https://www.iriswoutera.com/collective-loom

PopMonument Veere/Middelburg

Na een succesvolle eerste editie van PopMonument in Veere landt het festival opnieuw in de Zeeuwse provincie met ditmaal Middelburg én Veere in de schijnwerpers. Op 15 juli (Veere) en 16 juli (Middelburg) neemt het festival de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en …

bekijk editie

Stadhuis – Burgerzaal

Stadhuis Middelburg, Lange Noordstraat, Middelburg, Nederland