De Amsterdamse band Cloud Cafe schrijft bezielde indierocknummers met folky roots. Mijmeringen, bespiegelende teksten, en het weigeren om oneffenheden glad te strijken resulteert bij de wat zonderlinge groep in een ontwapenend geheel.

Met nog geen jaar samen op het podium, debuteert de band – met een uitnodiging voor Noorderslag op zak – op Excelsior Recordings. In Maart 2022 verschijnt Cloud Cafe’s debuut-EP. Een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie bestaande uit vier liedjes. Deze werden door de band zelf opgenomen in Haarlem, en de uitkomst voelt ongedwongen en gelaagd in al zijn eenvoud. De eerste single, In Over Your Head, opent met de zin “I never meant for this to end”. Deze wordt gevolgd door een golfslag van weloverwogen oproer, waarna het lied zich verder ontvouwt in een getouwtrek rondom de gedachte dat je met wensen en goede bedoelingen alleen niet ver komt.

Voor fans van: Wand, Mazzy Star, Helena Deeland, Big Thief, Angel Olsen

Cloud Cafe is:
Tara Wilts: vox, gitaar
David Coehoorn: backing vox, leadgitaar
Tom Radsma: basgitaar
Dirck Kroes: drums

PopMonument Goes

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, gaat naar Goes! Na uitverkochte edities in Veere (2021 & 2022) en Middelburg (2022) landt het festival op zaterdag 15 april 2023 in de mooiste monumenten van de stad tijdens PopMonument Goes! Programma Op het programma: WIES, Blackbird, Nana Adjoa, Paceshifters, REMY., LIONSTORM, De Toegift, Cloud Cafe, Mood …

bekijk editie

Goes

't Beest, Beestenmarkt, Goes, Nederland