In 2018 kwam The Bony King of Nowhere, pseudoniem van de Belgische indie artiest Bram Vanparys, na meer dan drie jaar stilte terug met zijn alom geprezen vijfde album. ‘Silent Days’ werd bedolven onder een sterrenregen, belandde in vele eindejaarslijstjes als beste album van 2018 en leverde Vanparys zelfs een Music Industry Award op voor beste auteur-componist. Tijdens de tour die volgde wist The Bony King de hoge verwachtingen rond het album (‘Een meesterlijke heropstanding’ schreef OOR) moeiteloos in te lossen en overtuigde het publiek tijdens een reeks uitverkochte shows.

Na twee succesvolle Nederlandse tours met band in het voorjaar, komt The Bony King of Nowhere deze keer solo naar Nederland. Voor fans van Kurt Vile, The War On Drugs en Aldous Harding.

Privé: PopMonument Willemstad

Dit jaar vormt Willemstad op 5 en 6 oktober het decor van een unieke editie van de Nederlandse Vestingstedendagen. Tijdens dit event verbindt PopMonument Willemstad op zaterdagavond 5 oktober muziek met de eeuwenoude historie van de vestingstad. Die avond vinden verspreid over zeven locaties (o.a. Koepelkerk, Mauritshuis en Oude Raadhuis) dertien optredens plaats. Iguana Death …

bekijk editie

Kerk

Koepelkerk, Kerkring 19, 4797 AA Willemstad, Nederland