Bas van Oevelen tipt PopMonument

"Cultureel verantwoorder kan het bijna niet en het is nog supergezellig ook!"

Terug naar alle tips >>

We vragen bekende Bergenaren en vaste bezoekers van PopMonument naar hun favorieten op het affiche. Naar welk monument moet je écht gaan 10 september en welk optreden mag je niet missen? Bas van Oevelen, ras-Bergenaar met een hart voor cultuur, tipt het onbekende. “Cultureel verantwoorder kan het bijna niet en het was nog supergezellig ook!”

“Het is donker. In een zwoele zomeravond loop ik de stad in. Historische gebouwen staan in de spotlight en je hoort buiten zachtjes de muziek die binnen wordt gemaakt. Prettig verbaasd stap ik in een tot nu toe voor mij onbekend pand. Samen met Femke stap ik in een geweldig decor dat een rijke geschiedenis uitademt zien we een hypermoderne performance van een artiest die ik nog niet kende. Weergaloos! Dat is voor mij PopMonument dat ik heb leren kennen toen ik in Veere was en dat meteen leidde tot een vervolg in Middelburg. Ik leerde artiesten kennen, ontdekte prachtige interieurs van monumenten die ik daarvoor alleen van de buitenkant kende, én dronk zo links en rechts een biertje. Cultureel verantwoorder kan het bijna niet en het is nog supergezellig ook. Aanstaand weekend is PopMonument in ons eigen Bergen op Zoom met een indrukwekkende line-up.  En alhoewel ik de monumenten in Bergen wel heel goed ken blijft de nieuwsgierigheid naar de muziek mij haast dwingen om naar de performers te komen kijken. Jij komt toch ook?”

Koop je ticket voor PopMonument hier >>