Bas Steens (Zut mon Sac) tipt: Joep Beving

"Zijn muzikale composities In combinatie met de adembenemende architectuur van de kerk zullen ongetwijfeld resulteren in een magisch concert"

PopMonument Breda komt steeds dichterbij! We vragen bekende Bredanaars en vaste bezoekers van PopMonument naar hun favorieten op het affiche. Naar welk monument moet je écht gaan 26 november en welk optreden mag je niet missen? Bas Steens, een van de kunstenaars van kunstcollectief Zut mon Sac (@zutmonsac), tipt Joep Beving in de Grote Kerk Breda.

‘Voor de komende editie van PopMonument zou ik je aanraden om de prachtige Grote Kerk van Breda te bezoeken. Daar speelt namelijk pianist Joep Beving. Joeps pianospel is rustgevend en minimalistisch, hij beschrijft zijn eigen muziek als ’toegankelijke muziek voor complexe emoties’. Op het moment dat hij optreedt heeft hij net een tour in Amerika achter de rug. Een grote naam dus!

Zijn laatste album “Hermitism” is gebaseerd op de isolatie in coronatijd, elke track op dit album heeft een verhaal. Daarom krijg je nog een tweede tip van me: ik zou zeker aanraden om hem op Instagram te volgen (@joepbeving). Hier vertelt hij de persoonlijke verhalen waarop zijn nummers zijn geïnspireerd. Zo is “For Mark” een stuk dat hij componeerde om zijn zieke manager Mark te ondersteunen tijdens een levensreddende operatie in het ziekenhuis. Zijn muzikale composities In combinatie met de adembenemende architectuur van de kerk zullen ongetwijfeld resulteren in een magisch concert.’

Extra leuk: Bas Steens is een van de illustratoren die door Graphic Matters is gevraagd een illustratie te maken over een belangrijke vrouw uit de Bredase geschiedenis die te zien zijn tijdens PopMonument!