Bezoek ook

In het weekend van 9 en 10 september is er nog veel meer te beleven in Bergen op Zoom!

KUNSTEN IN DE MONUMENTEN
Locatie: Bergen op Zoom

De landelijke Open Monumentendag wordt in Bergen op Zoom georganiseerd onder de naam ‘Kunsten in de Monumenten’; een festival vol historie, muziek, hedendaagse kunst, cultuur en leuke activiteiten voor jong en oud. Heel wat monumenten openen in het tweede weekend van september hun deuren voor publiek, kunstenaars en artiesten. Erfgoed, muziek, theater, kunst en beweging komen hier samen. Een levendig programma vol cultuur en vermaak spreekt iedereen aan. Met de verhalen van enthousiaste gidsen voel je de historie! Het landelijke thema “Boeren, burgers en buitenlui” kom je overal tegen. Tenzij anders vermeld, is de toegang overal gratis.

Bekijk het volledige programma op de website van Kunsten in de Monumenten!

IMG_1586

VERBINDEN DOOR SCHADUWEN EN LIJNEN
Locatie: Arsisgalerie, Sint-Annastraat 10
Tijd: Zaterdag 9 september (10:00 tot 17:00 uur) en zondag 10 september (12:00 tot 17:00 uur)

Bij én in de Arsisgalerie vinden tijdens het Kunsten in de Monumenten-weekend bijzondere activiteiten plaats die in het teken staan van verbinden. Door middel van schaduwen en lijnen wordt een verbinding gemaakt met bezoekers. Dit beeld wordt in een gedicht van Ewoud Willem van Doorn weergegeven.

Ook wordt er een verbinding gemaakt met het achter nummer 10 gelegen monument “De Heerenkamer”, waarin vroeger recht werd gesproken. In de performance ‘Trias Politica’ maakt Manu Dudink via kunst een verbinding tussen de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht.

Daarnaast laat Hans Timmermans een geluidswandeling horen door het centrum van Bergen op Zoom met de app Walk With Me. Een musicus maakt de verbinding tussen PopMonument en de Arsisgalerie.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Arsis-kunstenaars Annemarie Dagelinckx, Ewoud Willem van Doorn, Manu Dudink, Corine Heijmans, Addy van Kempen, Carla Stout en Hans Timmermans.

Website Arsis

FOTO-EXPOSITIE HARRIJ STEKEL
Locatie: De Bibliotheek Het Markiezaat, Kortemeestraat 17


De Bergse Harrij Stekel is sinds jaar en dag verwoed amateurfotograaf, en besloot zich in januari 2011 in te schrijven als freelancer. Met zijn Nikon FX camera’s is hij actief binnen een breed werkterrein: van popfotografie tot portretten, en van reportages tot bedrijfsfotografie. Harrij’s werk wordt geoptimaliseerd door retourcheerwerk en zijn foto’s werden gepubliceerd door niemand minder van Oor, Poppodium Gebouw-T, Revu en de Waterput.

Tot eind oktober is de expositie van fotograaf Harrij Stekel te zien in de Bibliotheek in Bergen op Zoom. Loop eens binnen tijdens de openingstijden van de bibliotheek!

Website Harrij Stekel