Over

PopMonument samengevat in één zin: bijzondere artiesten op bijzondere (erfgoed)locaties in Bergen op Zoom. Van een intiem optreden in een eeuwenoud monument tot een opkomend bandje in een bruine kroeg dat het publiek van z’n sokken blaast. PopMonument combineert bekende namen met local heroes. PopMonument vindt in 2018 plaats op zaterdag 8 september.

Al jaren wordt in het tweede weekend van september Kunsten in de Monumenten gehouden. Tot 2013 deed ook de landelijke Popronde in september Bergen op Zoom aan. In 2014 werden deze twee mooie evenementen voor het eerst gecombineerd tot PopMonument!

Wat is PopMonument?

PopMonument verrast op een innovatieve manier met haar programma en de locaties: de historische plekken en monumenten in Bergen op Zoom met het bijbehorende verhaal én de line-up van bekende artiesten afgewisseld met onbekendere (lokale) acts. Dit wordt gecombineerd met niet-voor-de-hand-liggende kunstvormen op en rond de locaties, wat een bezoek aan PopMonument spannend en verrassend maakt. PopMonument is met andere woorden een muzikale en historische ontdekkingstocht!

Winnaar Erfgoedprijs Brabant

In 2015 heeft PopMonument de Brabantse Erfgoedprijs gewonnen. Het oordeel van de jury luidde als volgt:

“PopMonument smeedt een originele en succesvolle koppeling tussen jong publiek en erfgoed, tussen monument en hedendaagse muziek. Door middel van popacts en speciale rondleidingen wordt beleving en sfeer gecreëerd op verrassende plekken in Bergen op Zoom, waar je anders niet komt. Zowel het verhaal van de monumentale locatie als het verhaal van de muziek staan hierbij centraal. Met deze bijzondere vorm van ‘storytelling’ wordt de belangstelling voor erfgoed bij een nieuwe, jongere doelgroep geprikkeld. PopMonument biedt daarmee een frisse en originele aanvulling op het aanbod van cultureel Brabant!”

Wie organiseert PopMonument?

PopMonument wordt georganiseerd door Stichting Popmonument in samenwerking met Poppodium Gebouw-T, met ondersteuning van een groep enthousiaste young professionals en vrijwilligers. Het projectteam van PopMonument bestaat uit Luk Sponselee (Projectcoordinator), Gilly Verrest (Programmering), Tara van Vliet (Productie), Cees Snellink (Techniek) en Marcel van Zuuren (Marketing). Zij werken samen met onder andere Stichting Bezichtiging Monumenten, Kunsten in de Monumenten en Gemeente Bergen op Zoom.

Blijf op de hoogte

Op de website www.popmonument.nl is alle informatie over het evenement terug te vinden. Wil je op de hoogte blijven via social media? Kijk dan op Facebook of Instagram voor de laatste nieuwtjes.

Op www.kunstenindemonumenten.nl vind je het volledige programma van het Kunsten in de Monumenten weekend.