Partners 2018

Gebouw-T
Poppodium Gebouw-T is de drijvende kracht en producent achter PopMonument. Het podium organiseert in samenwerking met young professionals in opdracht van Stichting PopMonument het festival in Bergen op Zoom. Daarnaast is het de afsluitende locatie van de route tijdens het festival. Voor meer informatie over Gebouw-T, bekijk de website van Poppodium Gebouw-T.

Erfgoed Brabant
Erfgoed Brabant is het kennis- en expertisecentrum voor erfgoed in Brabant. Erfgoed Brabant ondersteunt en verbindt erfgoedveld, onderwijs en beleidsmakers in het verkennen, behouden en doorgeven van het veelzijdige verhaal van Brabant. En maakt dat verhaal vervolgens ook bekend bij het brede publiek. Lees meer op de website van Erfgoed Brabant.

Kunsten in de Monumenten
PopMonument werkt vanaf haar geboorte samen met de werkgroep Kunsten in de Monumenten (onderdeel gemeente Bergen op Zoom) , waarin vrijwilligers uit het gehele culturele veld vertegenwoordigd zijn. Voor meer informatie over programma  met vele bijzondere bezichtigingen  en activiteiten tijdens  Kunsten in de Monument bezoek de website Kunsten in de monumenten.

Aangenaam Bergen op Zoom
Bergen op Zoom heeft haar inwoners veel te bieden. Uitgestrekte natuurgebieden, een mooie oude binnenstad, tal van monumenten, een breed winkelaanbod, gezellige café’s, restaurants en een theater. Je vindt het er allemaal. Het verenigingsleven bruist, zowel op sportief als cultureel gebied. Sinds de komst van de A4 sta je binnen 30 minuten in het centrum van Antwerpen of Rotterdam
Meer informatie is te vinden op de website van aangenaambergenopzoom.nl

Stichting Bezichtiging Monumenten
Een uniek element van PopMonument wordt mogelijk gemaakt door Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM). SBM stelt diverse monumenten beschikbaar voor PopMonument en levert daarnaast zowel ervaren als jonge gidsen die, door het vertellen van het verhaal achter het monument, de locatie tot leven brengen en laten samensmelten met de geprogrammeerde act. Meer informatie staat op de website van SBM.

Het Cultuurbedrijf (o.a. Markiezenhof en De Maagd)
Het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom (CKB, De Maagd en Markiezenhof) zijn een belangrijke partner voor PopMonument. Het faciliteert niet alleen in meerdere monumentale locaties, maar draagt o.a. ook bij in kennis, kunde, promotie en inzet van personeel op de locaties. Het Cultuurbedrijf heeft vanaf de start van PopMonument een belangrijke ambassadeursrol vervuld. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: Cultuurbedrijf Bergen op Zoom

Ondernemersvereniging Sterck
STERCK (Stad En Regio Commerciële Kring) is dé ondernemersvereniging voor winkeliers en horeca in de binnenstad van Bergen op Zoom. De vereniging vertegenwoordigt de belangen van deze ondernemers in gesprekken met gemeente en derden. STERCK is er voor en door ondernemers. Samen STERCK voor een bruisende en economisch vitale binnenstad.

Horecaondernemers
Naast grote erfgoedlocaties vormen ook (monumentale) cafés een onderdeel van de route tijdens PopMonument. Bergen op Zoom kent vele horecagelegenheden die gevestigd zijn in bijzondere, monumentale panden. Diverse horecaondernemers ondersteunen het concept van PopMonument en programmeren een act. Dit maakt de route nog specialer.

Conversie Websites
Conversie Websites zijn webdesigners met verstand van marketing en zij hebben de website en online marketing in beheer. Meer informatie over Conversie Websites is te vinden op hun website.

Hotel Zeezicht
Creatief Collectief Hotel Zeezicht heeft de vernieuwing van het logo, huisstijl en bijbehorende drukwerk voor PopMonument 2016 op zich genomen. Meer informatie over Hotel Zeezicht is te vinden op hun website.

Muziekcentrum Trix
Trix is een club en werkplaats voor alternatieve popmuziek in Antwerpen. We geloven in popmuziek als de belangrijkste eigentijdse en meest maatschappelijk gedragen kunstvorm van de 21ste eeuw op het snijpunt tussen kunst, creatief ondernemerschap, entertainment en jongerencultuur. En we geloven in de alternatieve popmuziek als de meest artistiek relevante en vernieuwende tak daarvan. Lees meer over Trix.

Pinguin Radio
Pinguinradio is sinds 1 oktober 2011 online, direct ontstaan vanuit KINK FM door KINK FM medewerkers/DJ’s en 2 luisteraars van het eerste uur. Op Pinguin Radio hoor je dus de beste alternatieve en Indie muziek. Ons motto: no bullshit, great music. Ons principe: er zijn maar twee soorten muziek: goede en slechte. Sinds 2013 is Pinguin Radio het #1 Indie webradio station van Europa. Luister Pinguin Radio hier.